Ga naar de inhoud

Meijendel’s Mooiste

14km of 20km trailplezier

Wil je 2022 beginnen met een mooie trail? Lees dan vooral verder en maak kans op een startbewijs voor de volgende editie van de Haagse Duinentrail! We hebben een route voor je uitgestippeld door dat prachtige gebied aan de andere kant van Den Haag: Meijendel. In 14 of 20 km loop je langste mooiste plekken in het zuiden van Nationaal Park Hollandse Duinen, vandaar de toepasselijke naam Meijendel’s Mooiste.

We verloten twee gratis startbewijzen voor de Haagse Duinentrail 2022 onder alle lopers die in januari één van de twee routes correct lopen én de activiteit op Strava uploaden. Loop de route wanneer het jou uitkomt.

Routebestand downloaden? Klik op de button en daarna op “export”.

Je kunt de route ook op Garmin Connect en Strava bekijken.


TIPS VAN DE ORGANISATIE

A ) De start is op het parkeerterrein op de Waalsdorpervlakte, bij TNO. Voor iedere sportieveling is dit vanuit het centrum van Den Haag, op de fiets, in 15 minuten te bereiken.
B ) De route is een (nogal misvormde ;)) 8, waarvan de eerste lus tegen de klok in is en de tweede lus met de klok mee. Dat betekent dat je aan het begin rechts aan houdt. Ook als de heen en terugweg elkaar kort overlappen na ong 400m.
C ) Na 5,5km ligt rechts de ingang naar Kijfhoek, die ga je niet in. Kijfhoek is een fantastisch gebied, maar daar zijn hardlopers helaas niet welkom.
D ) De volgende afslag ga je wel rechts, richting het vogeluitkijkpunt. Met name ’s ochtends vroeg een aanrader!
E ) Nadat je het fietspad oversteekt, kom je op ong 7,5km bij een belangrijk picknickbankje:
E1 ) Loop je liever de korte route (14km) dan ga je hier naar links en volg je de groene paaltjes. Vanaf hier volg je de normale gps-route. Stap F & G hieronder sla je over.
E2 ) Ga je voor 20km, ga hier dan rechtdoor en volg het gravelpad. Na ong 200m sla je alsnog linksaf en volg je via een singletrail de groene paaltjes. Vanaf hier volg je de gps-route.
F ) Bij de strandopgang blijf je hoog op het strand en volg je de prachtige singletrail over de eerste duinenrij.
G ) Na een kleine 13km ga je van het strand af en volg je het gravelpad tot het picknickbankje van stap E. Hier ga je naar rechts, en volg je de groene paaltjes.
H ) Dan volgt de top van de Meijendelse Berg, met een prachtig uitzicht over de plassen, duinen en de stad.
I ) Het wordt nu lastig navigeren, er kruisen veel kleine paadjes, doe rustig aan en let goed op je gps.
J ) Op km 17,5 neem je het gravelpad richting de Waalsdorpervlakte en wordt het navigeren weer makkelijker.
K ) Aan het einde van de vlakte steek je nog eenmaal het fietspad over voor een laatste trailtoetje.Geen ervaring? Geen probleem!

Navigeren met gps is eenvoudiger dan je denkt met je smartphone. Nog steeds bang om fout te lopen? Geen nood. Meijendel is een fantastisch gebied ook buiten onze route kom je een boel mooie paadjes tegen. En met je smartphone kom je via de fietspaden altijd weer thuis.

Zin om hard te gaan?
Tof! Zie hier de Strava segmenten voor de 14 & 20km. Zet ‘m op!

14km; https://www.strava.com/segments/30689903
20km; https://www.strava.com/segments/30689912

Vragen over de route? Geef een reactie op facebook of stuur ons een mailtje.

Veel plezier!
Koen, Erik en Niels

DE SNELSTE deelnemers tijdens de challenge

Hall of Fame

Wil je jezelf terug zien in de Hall of Fame? Loop de route dan in januari 2022